HTML

Első, bemutatkozó bejegyzés.

2010.02.18. 16:19 Humanista


Ez a bejegyzés azért született, mert azt gondolom, hogy egy új blognál szükség van a blog bemutatására.

Esetemben az újdonságon kívül van még egy fontos ok: ez a blog nem csak rólam szól, de sokkal inkább mindarról, ami érdekel. A neve miatt szól majd humanizmusról is (elég jelentős részben), a humanizmus pedig olyasmi, amit magyarázni kell. Magyarázni azért kell, mert hazánkban alapvetően nem a hagyományos humanizmus folyik a csapból, hanem egy Argentínából ideszármazott, magát új, vagy egyetemes humanizmusként megnevező, spirituális egyház. Ennek az egyháznak, amit Magyarországon Humanista Mozgalom néven jegyez a köztudat és a cégbíróság kevés köze van a történelmi humanizmushoz, és annak legújabb kori megújulásához. Ennek az egyháznak magam is tagja voltam 2 éven át, a kilépésem oka is téma lesz, és az is, hogy ennek ellenére miért nem tervezek sárdobálást, miért gondolom azt, hogy az egyháznak vannak erényei.

A blog, ha gondozom előbb-utóbb széles nyilvánosságot kap. Ez a provokatív név és a téma miatt is biztos, így valószínűleg más érintettek is megszólalnak majd, ami nem baj. Nem észosztásnak szánom ezt a naplót, hanem sokkal inkább egy leírásnak mindarról, ami érdekel. Hitelessé az is teheti, ha nem egyedül írom, hanem hozzászólnak olyanok, akik a humanizmus mai állapotát nálam jobban ismerik. Ezért nem tervezem a hozzászólásokat letiltani.
 

A blog céljáról: Ezt a blogot önző módon arra szánom, hogy úgy jussak hozzá az engem érdeklő tudáshoz, hogy annak csak egy részét kaparom ki magam. Kíváncsi vagyok az emberek véleményére azokról a dolgokról, amik érdekelnek, kíváncsi vagyok arra, hogy amit igaznak hiszek, azt más is annak látja-e, kíváncsi vagyok, hogy mindenkinek ugyanaz jut-e eszébe.

A szerzőről: A szerző egy érdeklődő ateista, aki úgy gondolja, hogy az ember kivételes lény az elért eredményei, és a lehetőségei alapján.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://humanista.blog.hu/api/trackback/id/tr521769489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása